Psyykkinen valmennus

49,90

Elämässä menestymisen on sanottu olevan 80 % psykologista ja 20 % mekaanista. Tämä kirja auttaa sinua selvittämään, mistä tämä 80 % koostuu ja kuinka sitä voidaan kestävästi hyödyntää.

Ensimmäinen osa sisältää yhdeksän eri psyykkisen valmennuksen keskeisintä teemaa, joista jokainen alkaa oman alansa huipun kertomuksella kyseisestä teemasta. Pääset lukemaan muun muassa kuinka Jukka Jalonen on huippusuorituksia rakentamalla voittanut maailmanmestaruuksia Leijonissa, miten Markku Kanerva johdatti Huuhkajat tavoitteiden asettelun kautta historiallisesti EM-kisoihin, miten legendaarinen näyttelijä Heikki Kinnunen on luonut voittavia tapoja yli 60 vuoden ajan ja miten kysymys ”miksi” on näkynyt viisinkertaisen taitoluisten Suomen mestarin ja kolminkertaisen EM-mitalistin Kiira Korven elämässä. Tämän lisäksi ensimmäisestä osasta löydät 81 ydinkohtaa (aiheina itsetuntemus, psyykkiset taidot ja tulosten rakentaminen), yli 250 ohjaavaa kysymystä, yli 75 konkreettista harjoitusta ja yli 25 asiakaskertomusta.

– Psyykkiset taidot selittävät menestymistä eri aloilla, mutta ne ovat ennen kaikkea myös tärkeitä elämäntaitoja. Ihmiset haluavat olla motivoituneita, itsevarmoja sekä saavuttaa tavoitteensa. Psyykkinen valmennus on kuitenkin ollut pitkään abstrakti mysteeri, josta on puuttunut riittävä konkretia, eli mitä käytännössä tulisi tehdä. Olimme pitkään ajatelleet, että jonkun tulisi kirjoittaa kirja, jossa avattaisiin kokonaisvaltaisesti, mistä psyykkisessä valmennuksessa on todella kyse ja kuinka sitä voi aidosti arjessa harjoitella. Kaksi vuotta sitten oivalsimme, että me voimme olla se ”joku”. Siksi kirjoitimme tämän kirjan, Aleksi Tossavainen ja Antti Peltonen kertovat.

Kirjan toinen osa auttaa sinua käyttämään talomallia omassa valmennuksessasi ja esittelee kolme konkreettista mallia, kuinka hyödyntää psyykkistä valmennusta yksilö-, ryhmä- tai organisaatiotasolla. Kirja auttaakin sinua toimiessasi esimerkiksi valmentajana, esimiehenä, opettajana tai kouluttajana, sekä toimii myös loistavana itsensä kehittämisen työkaluna. Kokonaisuudessaan kirja auttaa sinua parantamaan itsetuntemusta, kehittämään psyykkisiä taitoja, kuten keskittymis- ja paineensietokykyä, auttaa saavuttamaan tavoitteita, muuttamaan tapoja tai luomaan huippusuorituksia omassa elämässäsi tai toimiessasi muiden kanssa.

Kirjassa on nivottu yhteen viimeisin psyykkisen valmennuksen tieto, teoria ja työkalut ja se on kirjoitettu mahdollisimman konkreettisesti, käytännönläheisesti ja ymmärrettävästi, jotta kokonaisuus olisi mahdollisimman selkeä myös ilman alan ammattipätevyyttä. Kirjan sisältö perustuu tutkimusnäyttöön ja vahvaan empiiriseen kokemukseen alan ammattilaisina.

Aleksi Tossavainen on liikunta- ja urheilupsykologian maisteri sekä Suomen psykologiliiton sertifioima psyykkinen valmentaja ja tietokirjailija. Aleksi vastaa Eerikkilä Sport & Outdoor Resortissa urheilijoiden, valmentajien ja yritysten psyykkisestä valmennuksesta ja toimii kokonaisvaltaisen valmennuksen kouluttajana ja valmentajana.

Antti Peltonen on LCF Coach Master-valmentaja ja ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti. Antti toimii psyykkisenä valmentajana Veikkausliigaseura Helsingin Jalkapalloklubissa, Jalkapallon Pelaajayhdistyksessä sekä perustamassaan Peltonen Performance valmennusyrityksessään. Tällä hetkellä Antti opiskelee psykologiaa ja urheilupsykologiaa yliopistossa Iso-Britanniassa.

Varastossa

Kuvaus

Kirja avaa kirjailijoiden luoman ainutlaatuisen psyykkisen valmennuksen talomallin, joka havainnollistaa kokonaisvaltaisesti ja konkreettisesti mistä psyykkisessä valmennuksessa on kyse.

Lisätiedot

Paino 1 kg